стрічка

Інвестор з Острога розповів, як запускає нові бізнеси

09 Травня 2021, 13:00
Алік Кучернюк 476 Джерело: facebook.com/profile.php?id=100043925510616
Алік Кучернюк

Острожани активно беруть участь в процесах приватизації, інвестуючи кошти в колишні державні та комунальні активи, запускаючи нові бізнеси та створюючи нові робочі місця.

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

У травні торік відбувся прозорий аукціон з приватизації двоповерхової будівлі лабораторії, що по вулиці Сагайдачного,49 в Острозі. З-поміж трьох його учасників Алік Кучернюк виборов право її придбати.

«Про можливість брати участь в електронних торгах через площадку Prozorro.Продажі ми дізналися трохи більше як рік тому. І з того часу переглядаємо оголошення періодично. Правда, цікавимося здебільшого об’єктами у нашому місті. Так і натрапили на цей аукціон і купили. Після того, як ми її добре оглянули, то одразу виникла ідея переробити її на багатоквартирний будинок з недорогими, доступними за ціною малометражними (одно- максимум двокімнатними) квартирами», – зазначає Алік Кучернюк.

За два тижні після аукціону з приватизації цього об’єкта чоловік взяв участь ще в одному.

«На продаж виставлялося комунальне майно міста – гаражі. Ми і їх придбали, не вагаючись, бо нам дуже сподобалося місце їх розташування. Вони були закинуті й доволі зруйновані. Та, оглянувши їх, я зрозумів, що є шанс їх відновити. Тож, не вагаючись, взяв участь в аукціоні й переміг. З усіма податками і платежами це десь в районі 308 тисяч гривень. Якщо врахувати, що у них не маленька площа (20,5х12 м), то придбання можна вважати вигідним», – розповідає острожчанин.

Фактично, зараз ці гаражі вже на стадії завершення. 

Добігає кінця і приватизація землі.

«Загалом відновлення гаражів обійшлося у 25 тисяч доларів. Витрати здійснювалися потроху, в міру необхідності. Планують виготовляти тут будівельні блоки. Це потребуватиме хоча б від 5 до 10 працівників. Якщо оберемо варіант станції технічного обслуговування автомобілів, то це буде чоловік 3-4», – ділиться планами Алік Кучернюк.

Щодня Фонд державного майна готує нові об’єкти для прозорої приватизації по всій території України – як в обласних центрах, так і в невеликих містах і селищах. Для кожної області підготовлено своє інвестиційне меню, в якому присутні як великі єдині майнові комплекси, пакети акцій підприємств, так і окремі невеликі об’єкти.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024