стрічка

Мешканку Дубенщини псевдобанкіри ошукали на 100 тисяч гривень

05 Травня 2021, 16:18
Фото ілюстративне 595
Фото ілюстративне

Жителька Дубенського району перерахувала шахраям 100 тисяч гривень.

У вівторок четвертого травня, на спецлінію поліції 37-річна жителька села Княгинин повідомила, що після спілкування у телефонному режимі із невідомими з її рахунку зникли 100 тисяч гривень. Про це повідомляють у відділ комунікації поліції Рівненської області

Поліцейські з’ясували, що жінка розмістила оголошення в інтернеті про продаж одягу. Спочатку в одній із соціальних мереж їй написала жінка, яка хотіла купити товар і запевнила, що перерахує гроші на картку.

А вже за кілька хвилин надійшов дзвінок. Невідомий представився працівником банку та запитав, чи очікує вона платіж на певну суму, що не викликало будь-яких підозр. Однак, чоловік заразом повідомив, що кошти надійшли від юридичної особи, а це не дозволено правилами банку, тому картку заблокують. Аби цього не сталося псевдобанкір порадив терміново «обнулити» рахунок, гроші перевести на інший, а після розблокування – все повернуть.

Оскільки зловмисник дуже квапив жінку, то вона поспіхом поїхала до найближчого банкомату та частинами перевела на продиктовані шахраєм рахунки на загальну суму 100 тисяч гривень. Зрозуміла, що її ошукали, коли на картці лишилося менше 50 гривень.

Читайте також: На Дубенщині триває четвертий день пошуків пенсіонерки

Дізнавачі відділення поліції №1 (смт Млинів) Дубенського відділу поліції за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою, розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження встановлюються особи, причетні до скоєного злочину.

Правоохоронці наголошують укотре громадянам: при подібних телефонних дзвінках перервати розмову, ні в якому разі не називати свої персональні та дані банківської картки, а уточнити все що стосується фінансових транзакцій в оператора колцентру, номер якого вказаний на звороті банківської картки.

Читайте також: Дубенчанин хотів покінчити із життям в ізоляторі тимчасового тримання

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024