стрічка

Квитки на дитячу залізницю у Рівному – зростуть

05 Травня 2021, 15:02
701

Рівненська дитяча залізниця, яка у 2020-му не працювала через пандемію, у сезоні 2021 відновить роботу.

Інформацію Суспільному підтвердила її очільниця Наталія Сєркова. Наразі узгоджують дату запуску.

Цього року дитячій залізниці у Рівному виповниться 72 роки. Традиційно її запускають 9 травня. За словами керівниці Наталії Сєркової, цього року також орієнтуються на цю дату, проте остаточне рішення іще не прийняте.

«В п'ятницю буде відомо, чи точно ця дата, бо наразі ще деякі роботи незавершені. Мають завершити роботу колійники, вагонники, і якщо в п'ятницю підпишуть акт «прийомки» – ми будемо мати змогу її відкривати», – каже Наталія Сєркова.

У 2020, зі слів керівниці, через пандемію не працювали усі дитячі залізниці в Україні. Станом на 5 травня цього року уже відкрились такі гуртки в Ужгороді та Києві, в Запоріжжі, Харкові і Львові такі відкриття планують на початок червня.

У Рівному в цьому гуртку займається трохи понад чотири сотні дітей.

«Як тільки нас випустили з простою, це треба було бачити, як діти приходили сюди, обіймались. Вони дійсно скучили за цим», – каже Наталія Сєркова.

Зважаючи на карантин, обмеження стосуватимуться і роботи залізниці.

«Обмеження буде одне – у вагон будемо пускати тільки на сидячі місця. У минулі роки бувало, що і стоячи хотіли проїхати, то такого вже не буде. Будемо регулювати все і дивитись. У перший день, якщо буде багато охочих, то, можливо, трішки від графіка відступимо», – пояснює очільниця дитячої залізниці.

Щодо цін на поїздку, то цього року вони зростуть.

«Ціни нам прораховує залізниця. Цього року це буде 11 гривень за дитячий квиток і 17 за дорослого. Це в одну сторону, тобто у дві буде 22 і 34 відповідно. Якщо взяти Київ, де 50 дитячий і 100 дорослий, то в нас ще ціни нормальні», – каже Наталія Сєркова.

Нагадаємо, два роки тому дитячий квиток коштував 8 гривень, дорослий – 12.

Читайте також: Рівне: з «Будинку побуту» виселяють суборендарів

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024