стрічка

Активісти Любешівщини вчаться мріяти та діяти

05 Травня 2021, 09:40
Шкільний тиждень активізму 637 Джерело: lubeshivska.gromada.org.uа
Шкільний тиждень активізму

Шестеро вчителів та їхні учні з Любешівського та Березицького ліцеїв і В’язівненської та Любешівськоволянської гімназій приєднались у квітні до проєкту «Спільно Сильно: шкільний тиждень активізму».

Про це йдеться на сайті Любешівської селищної ради.

Шкільний тиждень активізму, як зазначається в повідомленні, це можливість для освітян та учнів проаналізувати сильні сторони їхніх громад та ті, які потребують змін, згенерувати ідеї та рішення, обрати одну для реалізації та втілити її.

Педагоги-організатори Лариса Домальчук  та  Наталія Струк, заступниця директора з навчально-виховної роботи Людмила Петрик, працівники психологічної служби Надія Шпанчук і Наталія Шукалович, керівниця шкільного лісництва Людмила Шептур зібрали команди з 7-15 учнів та подали заявки на участь.

Тиждень відбувався у своїх громадах. Першого дня відбулася спільна онлайн-зустріч команд з усієї України в ZOOM, на якій педагоги отримали матеріали та опис усіх вправ для самостійної роботи з командами. Організатори підготували детальний план дій та покрокові відеоінструкції.

Цьогоріч усі зусилля команд були спрямовані на розв'язання питання здоров’я громади: здоровий спосіб життя, подолання викликів пандемії, екологія та спорт. Протягом тижня команди ділилися враженнями та історіями в соцмережах з гештегами #СпільноСильно та #Мріємотадіємо.

Командам, які виконають умови та пройдуть програму від початку до кінця і яким вдасться втілити свій проєкт, організатори надішлють винагороди, а вчителі отримають сертифікати про підвищення кваліфікації, затверджені МОН України.

Партнери проєкту також відзначать команди, які, на їхню думку, втілять цікаві волонтерські ініціативи з практичними результатами для громади.

Довідково:

Проєкт утілюється в рамках програми «Мріємо та діємо», впровадженої за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з «Будуємо Україну разом» (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024