стрічка

У Галереї мистецтв в Луцьку презентували фотовиставку Лідії Кожевнікової «Віра»

29 Квітня 2021, 18:40
У луцькій Галереї мистецтв відбулося відкриття виставки фотографій та презентація фотокниги Лідії Кожевнікової «Віра» 575
У луцькій Галереї мистецтв відбулося відкриття виставки фотографій та презентація фотокниги Лідії Кожевнікової «Віра»

У луцькій Галереї мистецтв відбулося відкриття виставки фотографій та презентація фотокниги Лідії Кожевнікової «Віра».

У середу, 28 квітня, на події була присутня журналістка Район.Луцьк

День події фотографка обрала не випадково. Вона пояснила, що передпасхальний час – символічний. Представлені фото не залишили глядачів байдужими, як і історія створення виставки. 

Фотографка Лідія Кожевнікова розповіла, що її надихнув мароканський друг.

«Подорожуючи Португалією, ми зайшли в храм у місті Порто. У цей час там були хрестини маленької дитини. Мій друг настільки зацікавився цим процесом, що мені було складно його забрати з церкви. Коли ми вийшли з храму я пояснила що відбувалося Таїнство Хрещення і для чого воно, адже у них в Ісламі інші традиції та обряди», – розповіла авторка.

Лідія Кожевнікова розповіла, що обирала фото, які викликали у неї найяскравіші емоції. Вона писала людям, які зображені на світлинах, і просила дозволу для публікації світлин. 
Деякі із моделей завітали на презентацію та із захватом розглядали роботи фотографки. 
Під час презентації своєї першої книги фотографій «Віра» мисткиня розповіла, що витратила на це близько тисячі доларів. Тираж книг невеликий – 15 примірників. За словами авторки, декілька вільних книг ще залишилося. 

«Розумію, що не кожен може придбати книгу за 75 доларів… Я часто беру участь у благодійних акціях, де пропоную купити книгу, а гроші йдуть на доброчинність», – поділилася авторка. 

Поки одні гості захопливо роглядали фото на стінах і у книзі, інші – фотографувалися та розпитували авторку про натхнення та творчість. 
Світлини  і справді вражають і захоплюють: на них зображені одні із найбільш зворушливих моментів життя: вінчання, хрещення. Фотографка майстерно ловила світло, яке пробивалося крізь вікна храмів, бабусині паски, свічки на столах. Дивлячись на фото, мимоволі замислюєшся про найважливіші миті життя. 

Побачити виставку фотографій Лідії Кожевнікової можна у луцькій Галереї мистецтв за адресою вулиця Лесі Українки, 24а.










Читайте також: Волинський краєзнавчий музей запрошує на вечірню екскурсію з каганцями


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024