стрічка

У Володимирі-Волинському зареєстрували два світових рекорди

18 Квітня 2021, 09:21
Анатолій Бойко 680
Анатолій Бойко

У Володимирі-Волинському 17 квітня відбулася реєстрація одразу двох світових рекордів – «Максимальна кількість отворів, просвердлених у шкаралупі гусячого яйця» і «Максимальна кількість отворів, просвердлених у шкаралупі курячого яйця».

Автор цих рекордів світового рівня – Заслужений майстер народної творчості України Анатолій Бойко з Володимир-Волинського.

На реєстрацію рекордів зібралася небайдужа спільнота громади, представники міської влади та духовенство, місцеві митці, рідні та близькі майстра.

Отож кілька слів про чергові творчі досягнення Анатолія Бойка.

Цього разу митець зробив у шкаралупі гусячого яйця 52 754 просвердлених отвори. Діаметр кожного з них – 0,2 мм. Автор каже, що відстань між отворами на шкаралупі залишилася не ширше нитки. Коли ця унікальна робота вже була готова, митець наважується на ще один експеримент – просвердлив в шкаралупі курячого яйця 33436 отвори діаметром 0,15 мм. Практично, це отвори діаметром як людська волосина.

Для цієї ювелірної роботи майстру знадобився місяць щоденної кропіткої роботи і 55 сверл, повідомила представниця Національного Реєстру Рекордів Світлана Вєтрова.

Вона також повідомила, що Національний Реєстр Рекордів знайшов у світі аналог такої роботи у Боснії, але зі значно меншим параметром – 14 129 отворів у шкаралупі курячого яйця. 

Район.Володимир-Волинський поцікавився, чи готовий майстер до звершення нових рекордів і що йому потрібно для цього.

Завжди готовий і вже навіть знаю, що це буде за робота. На щастя, натхнення мені завжди вистачає. Необхідні лише час та фінанси. Ви ж розумієте, що робота вимагає використання певного обладнання, яке на сьогодні не є дешевим. Тому, задуми і бажання є, були б фінанси, – зазначив Анатолій Бойко.

До речі, під час урочистої реєстрації рекордів було озвучено, що в перспективі у Володимирі-Волинському планують створити музей-садибу Анатолія Бойка, де б митець мав можливість виставляти свої роботи, приймати гостей та туристів, навчати учнів.

Наразі в колекції Анатолія Бойка майже 500 унікальних робіт зі шкаралупи яєць, оздоблених металом та дорогоцінним камінням, жодна з яких не повторюється.

Нагадаємо, в січні цього року Заслужений майстер народної творчості України, волинський Фаберже Анатолій Бойко побив особистий та світовий рекорд. Митець просвердлив на одній шкаралупі гусячого яйця понад 25 тисяч дірок.

Ще раніше майстер встановив особистий рекорд, просвердливши на одній яєчній шкаралупі 11260 отворів.

Нагадаємо, Анатолій Бойко – унікальний талант у всій Україні, а, можливо, й у всьому світі.

У листопаді 2015 року у Верховній Раді талант нашого земляка закарбували у «Книзі рекордів України». Фіксували рекорд за номінацією «Найбільша колекція яєчної шкарлупи, оздобленої металом».

А ще умільця із Володимира-Волинського прийняли до World Egg Artist Association – міжнародної спільноти майстрів, які працюють із яєчною шкарлупою. Відтепер роботи Анатолія Бойка внесені до каталогу цієї спільноти.

Наприкінці 2017 року Анатолій Бойко став Заслуженим майстром народної творчості України, окрім того, майстер є членом Національної академії творчості інвалідів.

Влітку 2020 року володимирчанин Анатолій Бойко встановив світовий рекорд. ФОТО

Читайте також:




















Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром