стрічка

«Натхнення Любарта»: у Луцьку створили колекцію середньовічного одягу

17 Квітня 2021, 12:59
Луцькі учениці разом з вчительками створили колекцію середньовічного одягу 1130
Луцькі учениці разом з вчительками створили колекцію середньовічного одягу

Колекцію одягу «Натхнення Любарта» створили учениці та педагогині Луцького центру професійно-технічної освіти.

П’ять моделей вбрання виготовили для конкурсу «Прорив у легкій промисловості», – розповіла викладачка Олена Пахолюк. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Створення колекції почали з ескізів, – каже Олена Пахолюк, одна з авторок колекції. Розповідає: поєднали середньовічну і сучасну моду. За умовами Всеукраїнського конкурсу «Прорив у легкій промисловості», моделі мали б відтворювати колорит регіону, представити місто, де створювалися. На створення колекції надихнув Луцький замок.

Шили одяг на базі навчально-практичного центру сучасних технологій та дизайну.

Другокурсниця Людмила Третяк опановує професію закрійниці. Дівчина разом з майстрами працювала над колекцією. Фасони суконь, блуз, спідниць, корсетів створювали кілька тижнів, потім шили. Загалом працювали менше ніж місяць. До створення залучили і учнів, і майстрів.

Сукню, яку шила Людмила Третяк, відправили на оцінку журі, щоб ті оцінили якість пошиття, каже Наталія Панасюк, яка навчає кравецькій справі. Жінка розповідає, що одяг шили із натуральної бавовняної тканини та екошкіри, вручну виготовляли взуття, як це було у середньовіччі. Образи доповнили прикрасами на шию у вигляді геометричних фігур з екошкіри. Для конкурсу відзняли світлини з моделями на території Луцького замку.

Ще одна авторка колекції Катерина Римарчук каже, що головне в колекції «Натхнення Любарта» – це поєднання актуальних нині зручності, екологічності одягу і романтичного шарму середньовіччя.

Читайте такожЗакохатись боковим поглядом. Художниця Олена Бурдаш про творчість, пошуки себе і львівських хіпі

Коментар