стрічка

Інвестиційний клімат Олицької громади вивчала райрада

16 Квітня 2021, 19:28
Делегати Луцької районної ради 657 Джерело: Facebook
Делегати Луцької районної ради

Луцька районна рада продовжує вивчати інвестиційний клімат громад. На днях делегація райради побувала у Олиці.

Про це інформує пресслужба Луцької районної ради.

У делегацію ввійшли голова ради Олександр Омельчук, радник Юрій Ройко, депутатка Лариса Понєдєльник та ініціативні студенти.

«Олицька громада розвивається, маємо 120-130% перевиконання бюджету, це при тому, що після закриття психлікарні ми недоотримуємо 200 тисяч гривень, але справляємось. Основними наповнювачами бюджету є аграрні підприємства, які не лише сплачують податки в громаду, а й допомагають розвивати соціальну сферу», – розповів очільник Олицької громади Олександр Прендецький.

Голова Олександр Омельчук також цікавився, що конкретно може запропонувати громада інвесторам.

«Ми їздимо по громадах та вивчаємо їхню інвестиційну привабливість. Готуємо спеціальний буклет для інвесторів по Луцькому району. Щоб бізнесу було чітко зрозуміло, де і в якій громаді що є. Приміщення, ділянка, виробничі площі… Ми не чекаємо, що інвестор сам до нас прийде, ми його шукаємо і показуємо, що є на території Луцького району», – зазначив очільник Луцької районної ради.

Селищний голова розповів, що наразі у громаді триває інвентаризація.

«Ми якраз проводимо інвентаризацію земель, площ. По суті, усі землі, де може бути промисловість,  це господарські двори. Є один такий двір площею 25 гектарів, на території якого немає об’єктів нерухомості. Плануємо тут робити індустріальний парк. Для інвестора можуть бути цікавими житлові будинки, в яких ніхто не живе. Після 1 липня плануємо деякі школи оптимізувати. Є один зачинений ФАП в селі Личани», – розповів Олександр Прендецький.

Пропозицію потенційного інвестора Олицькій громаді озвучив член студентської ініціативної групи при Луцькій районній раді Аркадій Мартинюк.

«Маю знайомого, який шукає саме в Олиці приміщення під відділення «Нової пошти». Мова йде про приміщення на першому поверсі, площею 50-100 квадратних метрів. А у селі Дерно він шукає площі для складу-виробництва з пошиття мішків – площею до 400 квадратів. Ремонт готовий робити власним коштом, якщо потрібно»,  наголосив студент.

Олицький селищний голова Олександр Прендецький зауважив, що будь-який інвестор у громаді вітається, тому готовий зустрітися для подальшого обговорення умов можливої співпраці.

Читайте також: У Ківерцях, внаслідок зіткнення з іншим авто, легковик врізався у електроопору

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024