стрічка

На ринках Вараша та Заболоття порушують карантинні вимоги

11 Квітня 2021, 14:13
822

Спеціальна комісія обстежила ринки Вараша та Заболоття щодо виконання протиепідемічних вимог.

Про це йдеться на сайті Вараської міської ради. 

З метою запобігання поширення на території Вараської МТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19, посадові особи виконавчого комітету Вараської міської ради спільно з Володимирецьким районним управлінням ГУ «Держпродспоживслужби» та працівники Вараського відділу поліції поліції 6 та 8 квітня провели перевірку з організації протиепідемічних заходів при здійсненні відповідних видів діяльності в супермаркетах, магазинах, ринках, закладах громадського харчування.

Основною метою спеціальної комісії з проведення моніторингових обстежень на території Вараської МТГ є перевірка дотримання основних норм та правил, що зазначені у постановах Головного державного санітарного лікаря України.

Нагадаємо, станом на 11 квітня на Рівненщині підтвердили 277 нових випадків коронавірусу, 13 людей померли, а по Україні підтвердили понад 12 тисяч нових випадків коронавірусної хвороби.

6 та 8 квітня комісією була проведена моніторингова перевірка об’єктів торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами, які здійснюють свою діяльність на території міста Вараш та Заболоття, а саме:

  • Ринок «Північний», мікрорайон Ювілейний, 1;
  • МПП «Ринок», вулиця Енергетиків, 3;
  • Супермарткет АТБ, м-н Вараш, 18А;
  • Магазин «Сервант», вулиця Колгоспна;
  • Магазин «Гранат», вулиця Колгоспна;
  • Магазин «Авто Чек», вулиця Колгоспна;
  • Магазин «Ветеран», с.Заболоття;
  • Магазин «Смак», с.Заболоття;
  • Магазин «Затишок», с.Заболоття;
  • ЗДО с.Заболоття.

Під час моніторингової перевірки спеціальна комісія виявила порушення на території ринків, а саме недотримання карантинних обмежень: відсутність додаткових контейнерів (урн) для збору ЗІЗ, присутність на території ринку відвідувачів без вдягнутих респіраторів або захисних масок, не правильне використання масок (не були закриті ніс та рот).  Були зроблені зауваження щодо усунення виявлених порушень.

У суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території ринків, основними порушеннями були: недотримання соціальної дистанції серед відвідувачів магазинів, використання не сертифікованих засобів для миття підлоги і протирання поверхонь та відсутність журналу температурного скринінгу та відсутність у продавця засобів індивідуального захисту (рукавичок).

Комісією також наголошувалося на необхідності і надалі дотримуватися усіх карантинних норм і обмежень відповідно до постанов Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України. 

Нагадуємо, що з 24 лютого по всій території України почав діяти адаптивний карантин який триватиме до 30 квітня 2021 року, під час якого передбачено чотири рівні епідемічної небезпеки, кожен з яких має чіткі обмеження та критерії визначення.

На території Рівненської області встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024