стрічка

Військову лікарку з Рівненщини нагородили орденом Богдана Хмельницького

09 Квітня 2021, 15:20
1157

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення державними нагородами 62 військовослужбовців Збройних сил України, 13 з яких – посмертно.

Більшість нагороджених посмертно – це військові, що загинули внаслідок бойових дій у лютому та березні 2021 року. При цьому орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня отримає родина головного сержанта зі 109-го гірсько-штурмового батальйону 10 Гірсько-штурмова бригада Сергія Сулими, який поліг від підриву в районі Шумів 3 квітня.

Також серед нагороджених – Борис Бординюк, який загинув біля Катеринівки ще в лютому 2019 року.

Відзначив Президент і групу військових, які загинули чи були поранені російським снайпером під Шумами в районі Горлівки 26 березня цього року.

До слова, 8 квітня Володимир Зеленський нагородив орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня військову лікарку з Острожчини – Світлану Земліну. Про це відомо з Указу Президента України №149/2021 «Про відзначення державними нагородами України».

Як зазначено документі, Світлану Земліну та інших відзначили за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України
















 

Нагадаємо: Військову медсестру з Острожчини представили до державної нагороди

Коментар