стрічка

На Дубенщині підлітки обікрали автівку

08 Квітня 2021, 16:06
515

У селі Мирогоща поліцейські офіцери громади за допомогою місцевих жителів встановили осіб, причетних до крадіжки інструментів вартістю близько 15 тисяч гривень.

Ними виявилися двоє малолітніх і двоє неповнолітніх. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Четвертого квітня о 21:21 годині на спецлінію 102 повідомив 58-річний житель Мирогощі, що із його автомобіля, припаркованого на території підприємства за місцем роботи, викрали інструменти.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що невідома особа, відкрила пасажирські двері у «Volkswagen Transporter», проникла до салону, звідки здійснила крадіжку електро та автоінструментів на загальну суму майже 15 тисяч гривень.

Упродовж доби поліцейські офіцери громади Мирогощанської ТГ завдяки місцевим жителям вийшли на слід юних зловмисників: двох 13-річних, 14-ти та 16-ти років.

Читайте також: Судитимуть жителя Немирівки, який на смерть збив жінку

Як пояснили вони працівникам ювенальної превенції, під час прогулянки селом зайшли на територію приватної фірми та вирішили скоїти крадіжку майна, аби виручити за нього кошти на власні потреби. 
Викрадене поліцейські виявили та вилучили за місцями проживання неповнолітніх.

Троє із них – учні місцевих шкіл, і в поле зору правоохоронців раніше не потрапляли. А найстарший – здобуває освіту в училищі, однак, за вчинення майнових злочинів раніше перебував на профілактичному обліку.

За фактом крадіжки, поєднаної із проникненням, слідчі Дубенського районного відділу відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування призначатиметься товарознавча експертиза, яка встановить остаточну суму завданих збитків.

Ураховуючи, що двоє підлітків ще не досягли віку, із якого настає кримінальна відповідальність за вказаний злочин, вирішуватиметься питання щодо застосування до них примусових заходів виховного характеру, а також притягнення батьків або осіб, що їх замінюють, до адмінвідповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей. А от 14-ти та 16-річному вже може загрожувати кримінальна відповідальність.

Читайте також: Директора Дубенського ринку затримали на хабарі

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром