стрічка

На «Ягодині» перехопили брендового одягу майже на 20 мільйонів: везли під виглядом гуманітарки

08 Квітня 2021, 12:11
570

Працівники Волинської митниці Держмитслужби за попередньою інформацією Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби, спільно з УСБУ у Волинській області запобігли черговій спробі ввезення брендового одягу під виглядом «гуманітарної допомоги».

Про це повідомлять на сторінці Волинської митниці у фейсбуці.

Іноземець в’їхав вантажним автомобілем в зону митного поста «Ягодин» з вантажем «гуманітарна допомога».

До митного контролю чоловік подав товаросупровідні документи відповідно яких переміщується вантаж «одяг, який був у використанні». Отримувачем товару являлась українська благодійна організація.

В результаті повного митного огляду транспортного засобу, встановили невідповідність вантажу до інформації наданої в товаросупровідних документа, поданих до митного контролю. Замість вживаного одягу у вантажному відсіку автомобіля переміщувалось 12,6 тисячі одиниць нового брендового одягу загальною вартістю 19,7 мільйона гривень.

Таким чином, з приховуванням від митного контролю, голова благодійної організації відправника намагався незаконно ввезти товар на митну територію України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Працівниками Волинської митниці Держмитслужби складено протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вартість 19,7 мільйона гривень вилучили до рішення суду.





 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024