стрічка

У громаді на Сарненщині хочуть розмістити постійну бригаду екстреної меддопомоги

07 Квітня 2021, 14:00
494

У Милячі хочуть розмістити постійну бригаду екстреної медичної допомоги.

З таким проханням до Рівненської обласної ради звернулася Миляцька сільська рада Сарненського району.

На базі місцевої амбулаторії громада хоче розмістити пункт постійного базування бригади екстреної швидкої медичної допомоги. За словами Миляцького сільського голови Федора Хлебовича, це питання є нагальним та актуальним для жителів громади й неодноразово порушувалося депутатами на сесіях сільської ради.

Звернення громади розглянули 6 квітня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства під головуванням Юрія Білика.

Як розповів сільський голова, населення громади складає майже сім тисяч. Віддаленість громади від Дубровицької підстанції екстреної допомоги становить 25 кілометрів, а до найвіддаленішого населеного пункту складає понад 50 кілометрів.

«Враховуючі наші дороги, швидка допомога приїздить до жителів громади за годину – півтори – в кращому випадку. Для того, щоб забезпечити своєчасну екстерну медичну допомогу необхідно відкрити пункт постійного базування в нашій громаді», – наголосив Федір Хлебович.

Він також зауважив, що  у громаді вже є місце для розміщення працівників екстреної бригади та автомобіля швидкої допомоги. Окрім того, за потреби, будуть виділятися кошти з місцевого бюджету на паливно-мастильні матеріали.

Своєю чергою, керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Бортінк підтримав таку ініціативу. У квітні – травні «екстренка» отримає чергові санітарні автомобілі, один з яких буде передадуть на Миляцьку громаду.

Члени комісії одноголосно підтримали це звернення та рекомендували керівнику КП «Обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» внести зміни до статуту та підготувати всі необхідні документи для подальшого відкриття на території Миляцької ТГ пункту постійного базування бригади швидкої медичної допомоги.

Читайте також: На Сарненщині виявили 116 нових хворих на коронавірус, є померлі


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024