стрічка

Старовижівська лікарня потребує мільйонних інвестицій для утримання та капремонту

07 Квітня 2021, 12:15
Робочий візит 477
Робочий візит

Керівництво Волинської обласної ради проінспектувало старовижівську лікарню.

Проблематику комунального некомерційного підприємства «Старовижівська районна лікарня» і можливості для виходу зі складних умов аналізували голова обласної ради Григорій Недопад і заступник голови Григорій Пустовіт під час робочої поїздки до медичного закладу, яка відбулась 5 квітня. Про це повідомили на сторінці Волинської обласної ради у фейсбук.

Старовижівська районна лікарня, яка внаслідок реформи стала комунальним некомерційним підприємством, потребує капітального ремонту, але наразі тут йдеться не стільки про розвиток, скільки про пошук коштів на погашення боргів.

«Варто відзначити роботу директорки Старовижівської районної лікарні Тетяни Свіржевської, яка навіть у складних умовах реформування підтримує належний рівень роботи закладу, працює над розширенням послуг, планує введення паліативної допомоги, прагне здійснити капітальний ремонт приміщень, які дійсно знаходяться у вкрай незадовільному стані. Але і капремонт, і утримання лікарні потребують мільйонних інвестицій. Тому маємо працювати спільно з громадами, щоб шукати шляхи фінансування і вирішувати ті складні проблеми, які створила медична реформа у малоприбуткових громадах», − зазначив голова обласної ради Григорій Недопад.

Участь у робочій нараді з керівництвом області взяли також голова Старовижівської громади Василь Камінський, його заступник Юрій Кудацький, а також керівниця комунального некомерційного підприємства «Шацька районна лікарня Шацької районної ради», депутатка Волинської обласної ради Світлана Крецу.

 «Для села реформа медицини виявилася дуже складною. Ми пристосовуємося до нових умов, але без належного фінансування вирішувати наявні проблеми надзвичайно важко. Наразі закупили нове обладнання, працюємо над створенням паліативної допомоги, підготували всі документи для підписання контрактів з Національною службою охорони здоров’я, щоб отримати нові пакети надання медичних послуг. Нашою великою мрією є капітальний ремонт застарілих приміщень. Вже маємо проєкт і експертну оцінку», − розповіла директорка старовижівського медичного закладу Тетяна Свіржевська.

«Старовижівщині корисно вивчити успішний досвід громад, які справилися з новими викликами і взяти цей досвід на озброєння. За новою реформою хворий іде за лікарем, а отже, якщо лікар надає послуги якісно, то пацієнт піде до нього незалежно від місця знаходження. Тому якість надання медичних послуг виходить на перший план», − зазначив заступник голови облради Григорій Пустовіт.

Підсумком наради стало напрацювання спільних подальших дій разом із керівниками громад та області для вирішення кризових питань і  зміни підходів до роботи медичного закладу.











 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024