стрічка

У Луцьку викрили на хабарі посадовця Держпраці

01 Квітня 2021, 19:42
837

Керівник одного із відділів Управління Держпраці у Волинській області організував злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди у великих розмірах від фізичних осіб підприємців та представників юридичних осіб за не притягнення їх до відповідальності за ініційованими перевірками.

Посадовця-правопорушника затримали на гарячому у четвер, 1 квітня, у Луцьку. Про це інформують у Секторі комунікації поліції Волинської області. 

Зловживаючи службовим становищем, посадовець вимагав від підприємця неправомірну вигоду у сумі 40 тисяч гривень за не притягнення його до відповідальності за виявлені порушення в додержанні законодавства про працю та інші порушення. Для конспірації, фігурант поставив вимогу кошти перерахувати на картку онлайн-банку, якою він користується.

У рамках розпочатого кримінального провадження, правоохоронці задокументували два факти вимагання та отримання ним неправомірної вигоди в загальній сумі 20 тисяч гривень двома перерахунками по 10 тис. грн на вказану банківську картку.

Зловмисника затримали на гарячому, після отримання ним від підприємця двох квитанцій про перерахунок на картку неправомірної вигоди –  20 тисяч гривень.

Під час проведення слідчих дій, на місці події вилучено дві квитанції, що підтверджують факти перерахування коштів.

Нині, тривають обшуки за місцем проживання та роботи посадовця.

Вирішується питання про його затримання, оголошення підозри у вчиненні інкримінованого злочину та обрання запобіжного заходу.

Читайте також: У Луцьку викрили посадовців на хабарі у 200 тисяч гривень

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024