стрічка

На Рівненщині створили інтерактивну карту володінь князів Острозьких

01 Квітня 2021, 18:58
479

В Острозі реалізували проєкт «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких».

За підтримки Українського культурного фонду громадська організація «Братство імені князів Острозьких» створила інтерактивну карту, тож відтепер володіннями княжого року Острозьких можна мандрувати онлайн – https://www.ostvr.com/uk. Про це інформують в пресслужбі Рівненської облдержадміністрації.

«Спадщина князів Острозьких займає вагоме місце у нашій історії та культурі. Перемога в битві під Оршею, заснування Острозької академії, видання Острозької Біблії та інші вагомі здобутки прославили княжий рід на весь світ, а легенди про їхні безмірні багатства та сімейні історії вражають й досі», – розповідають засновниці проєкту Анастасія Драчук та Олеся Гощук.


 

За словами організаторів, це перша спроба об’єднати інформацію про надбання князів у вигляді онлайн платформи. Так, перший етап проекту, включав створення веб ресурсу та наповнення його матеріалами.

Далі за допомогою сучасних технологій, зокрема методу фотограмметрії, оцифровали понад 20 автентичних експонатів XIV-XVII ст.

Для створення однієї 3D моделі зробили від 400 до 1500 високоточних фотографій. Також відзняли 5 відео віртуальної реальності, які занурюють глядача в атмосферу міста та розповідають про історію та діяльність роду Острозьких.

А вже цього року для доповнення віртуального музею вдалось створити інтерактивну карту володінь князів Острозьких – https://www.ostvr.com/uk/map


 

Інтерактивна карта – це ефективний та цікавий засіб для онлайн мандрівки найцікавішими містами п’яти країн світу – України, Польщі, Білорусії, Литви та Словаччини, які колись належали княжому роду та до цього часу зберігають своє історичне надбання.

Вона стане в пригоді любителям мандрівок, які через карантинні обмеження не можуть активно подорожувати. Завдяки інтерактивній карті можна віртуально побувати в 15 містах, що входили до острозького князівства, та спланувати майбутню реальну мандрівку.


 

Читайте також: «Ми хочемо, щоб молодь в Україні об’єднувалась навколо такого «шуму». Інтерв’ю з авторами серіалу «Слабо?»

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024