стрічка

Коронавірус помолодшав: медики Рівного просять церкви вплинути на молодь

01 Квітня 2021, 18:13
Євген Кучерук 604 Джерело: UA:Рівне - Суспільне
Євген Кучерук

Головний лікар Рівненської центральної міської лікарні Євген Кучерук закликав церкву допомогти із впливом на поведінку молоді в умовах пандемії.

Про це він сказав у четвер, 1 квітня під час молитовного ранку у міській раді. Медик заявив, що «вірус різко помолодшав», – інформує Суспільне.

У ЦМЛ Рівного залишилось близько пів сотні вільних місць для ковід-пацієнтів. Загалом там є 300 ліжок. За словами головлікаря Євгена Кучерука, збільшилась кількість пацієнтів із важкою формою перебігу захворювання, таких орієнтовно 70%.

«Вірус різко помолодшав. Дуже багато молоді, яка сподівається, що організм, імунітет допоможе. Не допомагає. Дуже різко організм реагує і люди помирають», – заявив лікар.

Євген Кучерук звернувся до присутніх на духовному ранку представників конфесій із закликом допомогти із впливом на поведінку молоді в умовах пандемії. Своє звернення під час стрімтрансляції у Facebook мера Олександра Третяка він адресував і безпосередньо рівнянам.

«Молодь, бережіть себе і бережіть батьків. Тому що ви переносите часом легко, а своїх батьків, дідусів наражаєте... Хочу попросити священнослужителів допомогти, бо все-таки молодь ходить до церкви: підкажіть їм, бо зараз весна, хочеться ходити в ресторани, заклади. Порадьте їм бути більше на свіжому повітрі і берегти життя», – каже Євген Кучерук.

Читайте також: У Рівненському районі підтвердили 387 нових випадків коронавірусу, померла жителька обласного центру

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024