стрічка

Волинянин презентував виставку незвично написаних картин

31 Березня 2021, 16:34
Віталій Федоренко 1603
Віталій Федоренко

У Ковелі діє персональна виставка молодого художника з Володимира-Волинського Віталія Федоренка.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Віталій Федоренко вперше у Ковелі представив на широкий загал полотна, виконані у власній авторській техніці, яку він тримає в таємниці. Ці роботи змушують глядача уважно придивлятись до них. Віталій настільки тонкими мазками наносить фарбу на полотно, що здається, ніби картина складається з ниточок-волокон, які постійно снуються, заплутуються змінюючи свій напрям та колір.

Стиль молодого митця часто порівнюють з манерою написання відомого художника Івана Марчука, який працює у техніці пльонтанізм. Проте люди, які знайомі з полотнами майстрів, знаходять суттєві відмінності. Інколи техніку Віталія пов’язують з нейроартом (один із методів арттерапії).

Підтримати та привітати Віталія Федоренка з відкриттям третьої персональної виставки приїхали його друзі. Серед них – заслужена артистка естрадного мистецтва України, викладач Академії балету та сучасної хореографії, ведуча на радіо – Оксана Науменко. Жінка співпрацює з художником, підтримує його, допомагає з організацією виставок. Вона розповіла, що вони разом роблять кроки для того, аби Віталій отримав авторське право на техніку написання картин, показав свої роботи в Японії та Греції, куди його запрошують.

Експозицію можна оглянути до 23 квітня у виставковій залі Ковельського історичного музею (вул. Незалежності, 89).

 













 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024