стрічка

Володимир – у десятці рейтингу прозорості та підзвітності українських міст

31 Березня 2021, 13:40
Володимир-Волинський 384
Володимир-Волинський

Оприлюднили переможців рейтингів прозорості та підзвітності міст-2020. В першу десятку рейтингу потрапив Володимир-Волинський.

Рейтинг підзвітності 50 міст України програма Transparent cities/Прозорі міста презентує вперше. 

Найпрозорішим та найпідзвітнішим містом України став Маріуполь. У прозорості місто отримало 86,6 бала. Друга сходинка – у Львова, який отримав 85,2 бала.

Вперше два українських міста отримали понад 80 балів та потрапили в категорію «прозорих». У топ 5 Рейтингу прозорості також увійшли Дрогобич (78,1 бала), Вінниця (76,7 бала) і Тернопіль (75,2 бала).

Найбільше зростання за рік показав Володимир-Волинський (71,6 бала). Місту вдалося покращити свою позицію відразу на 27 сходинок та потрапити в першу десятку списку.

Столиця України за рік покращила результат на дві сходинки, однак в десятку не пробилась. Київ зайняв 13 позицію.

Прозорість та підзвітність міст не залежить ні від їхнього розміру, ні від регіону.Головним фактором у впровадженні змін є проактивна позиція органів місцевого самоврядування. При цьому нерідко, саме невеликі міста можуть першими ініціювати кращі практики прозорості та підзвітності.
Більше інформації за посиланням https://bit.ly/2QVtx23

Презентація Рейтингів прозорості та підзвітності відбулася в межах проєкту «Transparent Cities: електронна платформа взаємодії громадян та місцевої влади для забезпечення підзвітності та належного врядування», який реалізується за фінансової підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.

Читайте також: Для жителів Володимирської громади запрацює «соціальне таксі»


 

Коментар