стрічка

У луцькій арт-галереї триває виставка картин аудиторки волинських лісників

30 Березня 2021, 12:26
449 Джерело: Волинське ОУЛМГ

У Луцькій арт-галереї «Коридор» розважального центру «Промінь» експонується виставка живопису аудиторки Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Тетяни Сахник. Ліс, квіти і море – головні мотиви творчості мисткині

Про це йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

У суботу, 27 лютого у рамках всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» тут відбулося відкриття виставки олійного живопису Тетяни Сахник. Її ініціатором стало Волинське ОУЛМГ, де працює аудиторка-мисткиня.

 «Тетяна Сахник працює на посаді головного спеціаліста-аудитора Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Перевіряє, контролює, оцінює, аналізує і навчає. Так щодня, у будні – з 8.00 і до 17.00. А півтора року тому знову стала навчатися сама. Причому абсолютно новій для себе справі. Спробувала малювати. І досі не залишає. Навіть більше – стрімко прогресує. Тож відтепер її живопис радує і надихає лісівників», – розповів Головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Волинського ОУЛМГ Олександр Боровицький.

Про захоплення й малярські роботи своєї учениці розповіла відома українська мисткиня, член Національної спілки художників України Зіновія Рубан. Разом із чоловіком Миколою, донькою та сином, які також є професійними художниками, кілька років тому вони створили у Луцьку художню студію, що з часом переросла в авторську школу.

Тепер у ній навчається понад вісім десятків талановитих лучан різного віку і професій, чимало з них готується до вступу у мистецькі виші України і ближнього зарубіжжя. Однією з їхніх учениць стала лісівник Тетяна Сахник. Встигла проявити себе як здібна мисткиня, про що й засвідчує ця її перша персональна виставка живопису.

Зеня Рубан побажала наполегливості й успіхів своїй обдарованій учениці, а ще – прихильності рідних і коштів на фарби і полотно, що так потрібно для творчості.

Виставка експонуватиметься впродовж усієї лісокультурної кампанії, а це – до кінця квітня. Вхід завжди вільний. «Коридор» – на 3-му поверсі РЦ «Промінь».



Читайте такожЛуцька прикордонниця стала першою жінкою-суддею з практичної стрільби на Волині

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024