стрічка

Двох керівниць Рожищенського навчально-реабілітаційного центру покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією

29 Березня 2021, 18:17
Рожищенський навчально-реабілітаційний центр 1032
Рожищенський навчально-реабілітаційний центр

Рожищенський районний суд за участі прокурорів галузевого відділу Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, директорку та виконувачку обов’язків директора Рожищенського навчально-реабілітаційного центру Волинської обласної ради.

Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Посадовиці, всупереч вимогам частини 1 статті 28 Закону України «Про запобігання корупції», приймали рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомили про наявний конфлікт інтересів Волинську обласну раду чи Національне агентство з питань запобігання корупції.

Директорка закладу видала і підписала накази про прийняття на роботу в реабілітаційний центр та преміювання свого чоловіка, виконувачка ж обов’язків директора видала і підписала наказ про видачу премії самій собі.

За принципової позиції прокурорів суд визнав їх винними у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені частинами 1,2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3400 гривень кожній.

Враховуючи системність виявлених порушень та задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню посадовцями адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, Волинська обласна прокуратура внесла Волинській обласній раді подання у порядку статті 65-1 Закону України «Про запобігання корупції».

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром