стрічка

Рожищенські депутати не дозволили рубати ліс у сезон тиші

27 Березня 2021, 13:15
Сезон тиші діє з 1 квітня до 15 червня 674
Сезон тиші діє з 1 квітня до 15 червня

З державного підприємства СЛАП «Рожищеагроліс» до Рожищенської міської ради надійшло клопотання про проведення лісогосподарських заходів у сезон тиші.

За рішення, підготоване на основі вказаного документу, депутати голосували під час сесії 26 березня. Про це повідомив кореспондент Район.Рожище.

Таке клопотання лісівники мотивували тим, що на території громади відсутні відтворювальні ділянки мисливських тварин.

Однак обранці громади одноголосно вирішили не підтримувати це рішення. Тож протягом сезону тиші на території громади, як і скрізь в Україні, не повинні проводити санітарних рубок та інших заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

Довідково: з 1 квітня 2016 року в Україні почали проводити природоохоронну кампанію, що має законодавчу основу – «Сезон тиші». Згідно із законом, сезон тиші діє щорічно з 1 квітня по 15 червня.

У період масового розмноження диких тварин заборонено проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Особливо важлива заборона на проведення будь-яких санітарних рубок – суцільних і вибіркових, не лише в лісах, але і в об'єктах зеленого насадження міст і населених пунктів.

Для об'єктів природно-заповідного фонду ця заборона украй потрібна, адже санітарні рубки, що проводяться навесні, зривають гніздування різних видів птахів, передусім хижих, а також заважають розмноженню диких видів звірів, у тому числі мисливської фауни.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024