стрічка

На Волині відбувся міжнародний конкурс баяністів

27 Березня 2021, 10:10
Один із учасників конкурсу 928 Джерело: Суспільне Волинь
Один із учасників конкурсу

У Луцьку відбувся Міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів «Інтер Світязь аком'юзик-2021».

У конкурсі, який відбувається онлайн, взяли участь понад 60 музикантів. Про це повідомляє «Суспільне».

Це – 12 міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів, який не подібний на попередні, розповів організатор Петро Шиманський. З його слів, цьогоріч георафія конкурсу збільшена: свої роботи представили учасники не лише з України, а й зі Словаччини, Польщі та Білорусі.

«Тут немає хто кого переможе, тут перемагає в першу чергу душа та твоє ставлення до музики», – каже організатор конкурсу.

Один з учасників міжнародного конкурсу – Андрій Воробей із Луцька. Хлопець грає на акордеоні 10 років. Вага його музичного інструменту майже 15 кілограмів, тому, каже, це велика фізична робота. Хлопець розповів: три власних виступи на конкурс записував і надсилав, хоча виступати наживо краще – так відчувається зал та його енергетика.

Готувалася до цього музичного змагання і Надія Аршулік із Луцького району. Зі слів дівчини, найбільша складність у тому, аби зіграти твір, не дивлячись на клавіатуру. Додає: для цього потрібно багато працювати.

Упродовж трьох днів журі визначало кращих у восьми категоріях. На відеозв'язку був голова журі Володимир Рунчак із Києва. Каже, що на оцінку впливає рівень володіння музичним інструментом. Член журі з Польщі Петро Хололовіч зазначив, що рівень учнів йому до вподоби, зокрема, їхня емоційна віддача музиці.

Як зазначив організатор конкурсу Петро Шиманський, імена переможців оголосять у понеділок, 29 березня.

Читайте такожРадомишль: село кликунів, князів і шляхтичів 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024