стрічка

На Ратнівщині браконьєри «наловили» риби майже на 40 тисяч гривень

26 Березня 2021, 12:59
Браконьєри «наловили» риби майже на 40 тисяч гривень 659
Браконьєри «наловили» риби майже на 40 тисяч гривень

У Ратнівському краї викрили браконьєрів, які завдали збитків природі майже на 40 тисяч гривень

Про це Район.Ратне інформує  пресслужба Волинського рибпатруля.

В ході взаємодії з правоохоронними органами, 25 березня 2021 року до Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від дільничого поліції Самарівської територіальної громади про грубе порушення Правил рибальства на озері Оріхівське (гідрологічний заказник «озеро Оріхівське»).

Державні інспектори рибоохорони оперативно прибули на вказане місце. На місці вчинення правопорушення знаходилось два жителі села Бородятино, яких затримала поліція. Порушники ловили рибу сітними знаряддями лову. Один з громадян чотирма сітками зловив риби: 42 окуня, 18 пліток, 89 йоржів, загальною вагою 5,5 кг. Інший громадянин двома сітками встиг виловити 19 пліток, 60 окунів та 41 йоржа, загальною вагою 3,4 кг. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 38 262 гривень.

«Оскільки в даному правопорушенні вбачаються ознаки кримінального злочину, відповідальність за що передбачено ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом), на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Ковельського відділу поліції №2 ГУНП у Волинській області. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.


Вилучена риба
Вилучена риба

Порушник
Порушник

Заборонене знаряддя лову
Заборонене знаряддя лову

Порушник
Порушник

Заборонене знаряддя лову
Заборонене знаряддя лову


Заборонене знаряддя лову
Заборонене знаряддя лову

Читайте також: На озері Святе екоінспектори вилучили браконьєрські сітки

Довідково:

Стаття 249 КК України (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом) карається штрафом у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр плітки становить 150 грн, окуня – 141 грн та йоржа – 141 грн.

 

 
Коментар