стрічка

У Маневицькій виправній колонії влаштували перевірку

26 Березня 2021, 11:40
У Маневицькій виправній колонії перевіряли додержання конституційних прав 432
У Маневицькій виправній колонії перевіряли додержання конституційних прав

Керівник Волинської обласної прокуратури Віктор Тимчук відвідав Маневицьку виправну колонію №42, де відбувають покарання 402 засуджених.

Про це повідомили у пресслужбі.

Читайте також: У Маневицькій виправній колонії розширюють можливості для організації дозвілля засуджених

Найбільшу увагу він приділив питанням додержання конституційних прав громадян, яких там утримують, їх матеріально-побутовому та медико-санітарному забезпеченню, додержанню протиепідемічних заходів у запобіганні захворюванню засуджених на коронавірус та стану залучення їх до суспільно-корисної праці.

Також Віктор Тимчук поспілкувався із засудженими, які побажали звернутися до нього на особистий прийом. Їх цікавили питання декриміналізації деяких статей Кримінального кодексу України, як встановити батьківство дитини та можливість виїхати за кордон після звільнення умовно-достроково.На усі звернення у визначений законодавством термін нададуть відповідь.

«Я не вперше в установі, щомісяця її відвідують прокурори, встановлюючи порушення вимог законодавства при утриманні громадян. І щоразу ми наголошуємо, що попри те, що ці люди вчинили злочини й за це відбувають покарання у місцях позбавлення волі, вони не мають бути позбавлені права на належні умови життя та медичну допомогу», – зауважив керівник.

Читайте також: Маневичанин намагався перекинути заборонені предмети на територію в'язниці

Крім цього, головний прокурор Волині наголосив керівництву установи на необхідності неухильного додержання режиму. Дотримання вимог законодавства при утриманні ув’язнених у місцях несвободи й надалі перебуватиме на контролі обласної прокуратури.

У Маневицькій виправній колонії перевіряли додержання конституційних прав
У Маневицькій виправній колонії перевіряли додержання конституційних прав

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин і групу для обговорень. А також Instagram

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024