стрічка

У Луцьку вшанували пам'ять українського політика В’ячеслава Чорновола

25 Березня 2021, 20:02
У Луцьку вшанували пам'ять українського політика В’ячеслава Чорновола 466 Джерело: ЛМР
У Луцьку вшанували пам'ять українського політика В’ячеслава Чорновола

25 березня минає 22 роки з дня смерті українського політика, керівника Народного руху України В'ячеслава Чорновола, який трагічно загинув в автомобільній катастрофі.

Вшанувати пам’ять видатного громадського діяча небайдужі лучани, представники міської та обласної рад, облдержадміністрації. Про це йдеться на сайті Луцькради.

Представники влади та громадськості поклали квіти до меморіальної дошки видатному українцеві, що на фасаді будівлі Малої академії наук на вулиці Чорновола.

Спогадами про В’ячеслава Чорновола поділилися інші учасники заходу, зокрема ті, хто знали його особисто, й ті, хто сьогодні продовжує його справу.

Довідково: 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Борисполем загинув український політик, публіцист, провідник українського національно-демократичного визвольного руху В’ячеслав Чорновіл.

Саме він був ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акта проголошення Незалежності України. 22 роки тому Україна втратила нескореного борця за українську національну ідею.

Читайте також: Депутати Луцькради просять Зеленського посприяти звільненню політв’язня Олега Приходька

Коментар