стрічка

На Волині викрили агента КДБ Білорусі, який мав налагодити канал поставки зброї в Україну

25 Березня 2021, 10:02
фото ілюстративне 779 Джерело: https://www.google.com/
фото ілюстративне

Оперативні підрозділи Державної прикордонної служби спільно з контррозвідкою Служби безпеки України викрили та припинили дії агента білоруської спецслужби.

Про це Район.Шацьк повідомили у Пресслужбі Луцького прикордонного загону.

Заходи проводили під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.

Основним завданням чоловіка було налагодити канал постачання в Україну зброї та товарів військового призначення з Російської Федерації. Для цього агент Комітету державної безпеки Республіки Білорусь мав втягнути у злочинну діяльність співробітника Держприкордонслужби України.

Зброя та інше спорядження повинні були надходити в нашу країну в межах ділянки кордону у Волинській області транзитом через територію Білорусі з Росії.

Додатково за завданням кураторів білоруський агент мав збирати різні дані та інформацію персонального характеру відносно прикордонників і митників, які несуть службу на кордоні з Білоруссю, а також співробітників інших правоохоронних органів України.

Затримали його під час чергового приїзду для зустрічі з начебто завербованим прикордонником.

Завдяки спільним діям Держприкордонслужба та Служба безпеки України не лише завадили налагодженню поставки в Україну зброї та спецзасобів, які могли застосовуватися для дестабілізації ситуації, а й активно протидіють розвідувальній діяльності іноземних спецслужб.

Наразі стосовно викритого агента проводяться процесуальні заходи. Йому оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Коментар