стрічка

Іваничі: посадовців селищної ради консультували, як відстоювати інтереси громади

24 Березня 2021, 19:48
Зустріч з консультантами Асоціації міст України 541
Зустріч з консультантами Асоціації міст України

У сесійній залі Іваничівської селищної ради з ініціативи Волинського регіонального відділення Асоціації міст України відбулась робоча зустріч за участю селищної голови Лідії Томашевської, посадових осіб Іваничівської селищної ради, членів виконавчого комітету і голів постійних депутатських комісій.

Зустріч відбулася 23 березня. Про це інформують на сайті Іваничівської громади.

Виконавча директорка Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яна Конопчук окреслила основні завдання та напрямки роботи Асоціації, в тому числі спрямовані на відстоювання інтересів громад-партнерів на законодавчому рівні.

Учасники зустрічі порушили низку актуальних питань в умовах процесу децентралізації та обговорили шляхи розв'язання проблем, які виникають у різних сферах життєдіяльності громади.

Доктор політології, професор Волинського національного університету імені Лесі Українки, регіональний консультант Асоціації міст України з правових питань – Валентин Малиновський окреслив основні законодавчі вимоги, які необхідно виконати органам місцевого самоврядування в умовах децентралізації.

Валентин Малиновський акцентував на законопроєкті щодо розвитку інституту старост, який готується на розгляд другого пленарного засідання Верховної Ради України та рекомендував селищному голові вносити кандидатури старост на розгляд сесії селищної ради згідно з вимогами цього нового законодавчого акту, після введення його в дію.

Регіональна консультантка Асоціації міст України з комунікаційних питань Тамара Зубенко зазначила, як має проводитись інформаційна робота в громаді з метою отримання її жителями якісних інформаційних продуктів органу місцевого самоврядування.

В ході зустрічі регіональний консультант Асоціації міст України з бюджетних питань Василь Гром, який працює на Волині в межах проєкту «ПУЛЬС» за підтримки USAID, представив результати розробленого ним детального секторального аналізу власних доходів місцевих бюджетів територіальних громад області. На переконання Заслуженого економіста України, ця інформація допоможе громаді реалізувати заходи щодо розширення наявної бази оподаткування і суттєво збільшити надходження до місцевого бюджету.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром