стрічка

У Вараші вимагають перевірити «волонтерську» діяльність донбаських організацій

21 Березня 2021, 14:10
фото ілюстративне 616 Джерело: https://www.google.com/
фото ілюстративне

У Вараші знову орудував псевдоволонтер.

Місцевий активіст Дмитро Мохнар помітив збирача коштів 15 березня. Про це повідомляє на своїй сторінці у facebook представник Вараської муніципальної варти Олександр Дерев'янчук.

Як з'ясувалося, колишній засуджений збирав кошти нібито для потреб школи-інтернату міста Дружківка Донецької області.

Нагадаємо, нещодавно Район.Вараш уже повідомляв про псевдоволонтерів із Донбасу, які збирали пожертви у місті енергетиків.

Зафіксувавши два згадані випадки, Олександр Дерев'янчук опублікував публічну заяву з вимогою перевірити діяльність виявлених на території Вараша представників громадських організацій та благодійних фондів, що збирають пожертви.

«Під час аналізу діяльності організацій/фондів з відкритих джерел було досліджено факт відсутності фінансової звітності про діяльність, та будь-яка додаткова інформація, що засвідчує факт саме благодійної діяльності даних ГО/БФ. Місце реєстрації так названих волонтерів і організацій – в прифронтових територіях України. Системність такої «волонтерської» діяльності вражає.

Враховуючи дані факти, а також характер і зміст приватних розмов з так званими волонтерами і їх кураторами, в сукупності, вказує на явні ознаки шахрайських дій, або інших дій які мають ознаки кримінальних правопорушень», – йдеться у зверненні.

Читайте також: У Полицях затримали автівку з бурштином

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024