стрічка

У Володимирі перевірять, чи законно збудували кафе біля валів Городища

20 Березня 2021, 12:15
Пузата хата 771
Пузата хата

У Володимирі-Волинському просять створити комісію, яка вивчить законність будівництва кафе «Пузата хата», яке знаходиться на території історичної частини міста.

Саме з таким запитом звернулась депутатка Володимир-Волинської міської ради Тетяна Дьоміна під час чергового засідання сесії.

Нещодавно стало відомо, що кафе «Пузата хата» має нового власника. У зв’язку зі зміною власника приміщення подали клопотання про заміну сторони орендаря у зобов’язаннях за чинним договором оренди землі. Цей проєкт рішення й був винесений на порядок денний сесії міської ради.

«Згідно з наданими мені документами, будівництво кафе на даній території проведено самочинно,  без документів. За це власника й було притягнено до адміністративної відповідальності. У 2014 році провели реконструкцію кафе і після цього не було ніякого обстеження. Саме тому пропоную створити комісію з обстеження відповідності правилам забудови, яка знаходиться на території історичної частини міста», – зазначила депутатка.

Запит депутати підтримали.

Пізніше таки обговорили сам проєкт рішення.

Зокрема, Микола Юнак запропонував детально розібратися у цій ситуації і зазначив, що нинішній власник кафе не повинен відповідати за дії попередніх. 

Натомість депутат Олексій Панасюк зауважив, що ніхто не змушував підприємця купувати це кафе. А якщо людина купила, не розібравшись у ситуації, то це її відповідальність. Завдання громади – оберігати історичні пам'ятки. 

Читайте також: Не писати в Київ, а розбиратись тут: що говорять депутати про «свавілля» газовиків у Володимирі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024