стрічка

Школа Луцького району бере участь у челенджі щасливих дітей

16 Березня 2021, 15:26
Школа села Липини бере участь у челенджі, який виховує щасливих дітей 747
Школа села Липини бере участь у челенджі, який виховує щасливих дітей

Школа села Липини бере активну участь в другому челенджі цього навчального року від Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів. До участі в Хеппі челенджі зареєструвалось 380 шкіл.

Щовівторка школи отримують тематику тижня та відповідні завдання. Школярі та педагоги встигли зробити чимало активностей: музичні та кольорові дні, ігрові та танцювальні перерви, похід в театр, майстер-класи, кілька тематичних виставок, читань поезії тощо. Про це Район.Луцьк повідомили у навчальному закладі.

Так, у школі провели майстер-клас, на якому учні малювали в техніці Зентангл, що є однією з практик арттерапії, котра має на меті розслаблення та заспокоєння.

В рамках Хеппі Челенджу школярі поділилися малюнками, де зобразили те, що викликає у них позитивні емоції.

Окрім цього, учні підготували ілюстрації до своїх улюблених казок, поєднавши таким чином казкотерапію з ізотерапією.

«Одним із завдань було створити арт-проєкт, покликаний надихнути людей висловлювати свої емоції та не тримати їх в собі, або бути уважнішими до емоцій інших. Ми створили відеоролик, в якому показали різноманітний світ емоцій та почуттів: почуття любові людини до Батьківщини, матері до дитини, почуття радості від здійснення необхідної для інших людей і одночасно важкої роботи та ін, а також переглянувши даний арт-проєкт, ви зможете зрозуміти, які ж емоції викликає в дитини той чи інший вірш, адже здавна відомо, що поезія гармонізує душу людини і внутрішній простір. Всі напевно помічали, якесь натхнення і легкість душі, читаючи вірші улюблених авторів», – кажуть у школі.

Також у школі зібрали колекцію музичних творів, які діють заспокійливо або піднімають настрій. Їх періодично вмикають під час перерв.

Учні взяли участь у квесті «Urban Jungle і Мавка» від Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, організували книго- та глинотерапію, майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки, танцювальну терапію, 

А для учнів 1-4 класів організували ігротерапію, що вчить дружньому спілкуванню, порозумінню, знижує напруження та формує певні моральні принципи.

Учні 8-А та 8-Б класів відвідали Волинський обласний музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка та переглянули «Лесину містерію», де поринули у екскурс творчістю видатної Лесі Українки. 

Також педагоги школи, котрі обізнані в арттерапії, підготували відеоролик з інформацією про те, як можна використовувати арттерапію в домашніх умовах.

Лялькотерапію провели у мікрогрупі для школярів, застосовуючи фантазію, уяву та емоції, які хвилюють.


 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром