стрічка

У Вараші псевдоволонтери з Донбасу збирали пожертви з «гусей западних»

14 Березня 2021, 11:05
686

Наркозалежні жителі Донбасу з кримінальним минулим збирали пожертви у довірливих містян.

Вивів на «чисту воду», провівши власне розслідування, псевдоволонтерів місцевий житель Олександр Дерев'янчук (Вараська муніципальна варта)

Днями у Вараш заїхала група чоловіків в кількості трьох осіб зі скриньками для збору пожертв від довірливих місцевих жителів. Проте, зовнішній вигляд і манери поведінки занепокоїли пильних громадян.

Олександр Дерев'янчук зауважує, що невідкладно вирішив перевірити інформацію, оскільки протягом декількох років псевдоволонтери систематично намагаються наживатись на довірливих краянах.

Як виявилось, псевдоволонтери просили пожертви не тільки у перехожих на вулиці, а ще й у різних торгових точках. Схема психологічних маніпуляцій відпрацьована досить добре.

«Зайшовши на сайт даної ГО, ви не знайдете жодної звітності про обіг коштів і принципів їх підрахунку / розподілення. Не знайдете елементарних фото звітів, або іншого наочного матеріалу, що підтверджує їх волонтерську діяльність, як кажуть фахівці сайт «пустий».  Коли громадські активісти починають задавати «незручні запитання», «волонтери» викликають поліцію з трактуванням, що їх хочуть побити. Телефонують куратору, щоб той міг оперативно повідомити інших учасників схеми про згортання такої діяльності. В присутності полісменів грають роль потерпілих і ображених. Так трапилось і цього разу».

«Поспілкувавшись з куратором по номеру зазначеному на скриньці взнав багато цікавого, а особливо те, що жителі нашого міста це «ГУСИ ЗАПАДНЬІЕ» і ще багато різних образливих висловлювань», – розповідає Олександр Дерев'янчук.

Після декількох годин у відділку поліції, збирачі коштів попросили поліцейського піклування. Працівники поліції доставили їх на автовокзал і посадили на маршрутний автобус в напрямку м.Рівне.

Більше інформації дивіться у відео:

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024