стрічка

Назвали попередню причину обвалу мосту на Володимирщині

13 Березня 2021, 11:00
На місці обвалу 580 Джерело: https://suspilne.media/
На місці обвалу

Двох з п'яти травмованих під час обвалу мосту на Володимирщині робітників госпіталізували в травматологічне відділення, у них діагностували переломи та забої.

Одного із робітників прооперували, ще двох чоловіків від госпіталізації відмовилися. Усіх травмованих ремонтників опитали правоохоронці, інформує Суспільне.

Усі робітники з Волині, говорить Олександр, який отримав травму.

«Там мала бути знизу сітка, яка заходить на міст, бо пішохідна частина, то окремо, а їх там не було. Коли демонтуєш бетон звідки знаєш чи вона там є чи ні», – розповів чоловік про обвал.

Ще один травмований Юрій Новицький розповів, що перед падінням чув тріск, але відійти не встиг:

«Я на мості був, відгортав старий бетон. Коли почули тріск не було можливості якось відскочити. Коли почув – я вже побачив, що падаю на низ».

Міст обвалився орієнтовно о першій годині дня. На цій ділянці тривали монтажні роботи. Робітник Тарас Дмитрук. На об'єкт бригада приїхала 1 березня. Сьогодні, 12 березня, каже, раптово почув гуркіт, а потому побачив колег у річці Луга.

Дорога Н-22 Устилуг–Луцьк–Рівне перебуває на балансі Служби автодоріг Волині, розповів заступник начальника відомства Ншан Антонян. На мості працює польська компанія «Дрог-Буд», субпідрядник ремонту – ТзОВ «РБП ТрансМост».

В службі автомобільних доріг повідомили, що за попередньою інформацією, обвал стався внаслідок технічних помилок, допущених ще при будівництві мосту в 1962 році, а саме влаштування арматури неналежної довжини та в недостатній кількості при бетонуванні (розширенні) тротуарної частини.

«Ця частина була дуже погана, зі слів виконроба. Коли почали розбирати старий бетон, мабуть, від вібрації, 5 людей стояли на тій тротуарній плиті, яка від’єдналась від основного тіла мосту, і впали вниз», – розповів Ншан Антонян.

Зі слів слідчого Дмитра Домріна, наразі на місці обвалу тривають слідчі дії. Рух ділянкою відкритий в обох напрямках без перешкод.

«Поліцейські опитали усіх очевидців пригоди, потерпілих та отримали зразки всієї необхідної документації», – розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук. Протягом доби відомості будуть внесені в ЄРДР.

Нагадаємо, у п'ятницю 12 березня стався обвал частини мосту між Володимиром та Устилугом ( в районі села П'ятидні).








 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024