стрічка

«Луцькводоканал» модернізує об’єкти водопостачання за кошти міжнародної корпорації

12 Березня 2021, 14:20
Фото ілюстративне 478
Фото ілюстративне

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» вийшло на завершальний етап реалізації міжнародного проєкту по реконструкції чотирьох каналізаційних насосних станцій та 19 станцій підвищення тиску в районах багатоквартирних забудов.

Наразі оголосили відкритий міжнародний тендер на вибір підрядника, котрий здійснюватиме роботи по модернізації об’єктів. Про це інформує пресслужба Луцькради.

Проєкт став можливим шляхом тісної налагодженої співпраці Луцької міської ради з НЕФКО, яка уже триває в кількох проєктах у місті.

Підготовка до проведення міжнародних торгів була тривалою і складною, адже йдеться про залучення близько 60 мільйонів гривень інвестицій, які будуть спрямовані на реконструкцію найбільших каналізаційно-насосних станцій (КНС) та станцій підвищення тиску. Користь від реалізації проєкту для Луцька вкрай висока. Адже наразі деякі КНС працюють на межі своїх потужностей, обладнання критично зношене, деякі насоси вичерпали термін експлуатації та виведені з використання.

Фахівці КП «Луцькводоканал» та Луцької міської ради працювали, аби залучити міжнародні інвестиції, оскільки це єдиний доступний метод, що відкриває можливості для здійснення дороговартісних робіт з реконструкції. Завдяки докладеним зусиллям успішного результату досягнуто – підприємство одним з небагатьох в Україні підтвердило свою фінансову спроможність та надійність, отримавши довіру та фінансову підтримку від Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО).

Проєкт має і важливе екологічне значення. Його реалізація захистить від ризику потрапляння стічних вод у довкілля в майбутньому. Адже після реконструкції застарілі каналізаційно-насосні станції відповідатимуть міжнародним стандартам якості та надійності.

Наразі триває етап проведення тендерних процедур і підприємство очікує заявок від учасників тендеру як з України, так і з-за кордону. Орієнтовний термін повного закінчення реалізації проєкту – в межах двох років.

Читайте такожСБУ викрила масштабну оборудку «тіньового» пального у мережі АЗС, яка має точки на Волині

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024