стрічка

У Вараші ярмаркували, щоб врятувати маленьке життя

10 Березня 2021, 15:43
650

Небайдужі збирали кошти на допомогу у лікуванні 5-річному онкохворому хлопчику із міста Вараш.

Організував ярмарок Вараський міський центр соціальних служб. Про це інформують на сайті мерії.

У 5-річного Богданчика Малюка діагностували гострий лімфобласний лейкоз. Бажання небайдужих допомогти дитині переросло у масштабну акцію, зокрема свою допомогу запропонували Рівненська АЕС, підприємці, партійні, релігійні, громадські організації та пересічні жителі міста. Також долучилися жителі сіл Собіщиці, Рудка, Більська Воля, Сопачів. Підтримала ідею і міська рада, яка сприяла підготовці ярмарку.

Ще до початку ярмарку, який розпочався 7 березня о 13:00, попри не надто сприятливу погоду, до підготовки долучались перехожі, які пропонували свою допомогу.Так до випічки від вихованців Центру додалися і смаколики від небайдужих городян – імпровізовані прилавки ярмарку були переповнені тортами, тістечками, печивом і булочками.

Ярмарок шумів та гудів: хтось фотографувався, хтось обирав покупки, хтось насолоджувався виступом дітей, та майже всі поспішали до ятки із запашним трав’яним чаєм, безалкогольним глінтвейном та смачними млинцями з різноманітними джемами.

Додавали гарного настрою артисти підліткових клубів. Пісні у виконанні Катерини Крук, Ангеліни Набухотної та ансамблю «Криниченька» зігрівали серця. Запальні виступи «FlashDance» кликали до танцю. А ведучі Аполлінарія Пашко та Богдан Петровець нагадували про мету ярмарку та закликали творити добро.

До благодійного ярмарку долучилися і місцеві митці. Вони реалізовували продукцію власного виробництва (мило, букети із сухофруктів, пастилу, м’які іграшки, картини, книги) і частину вторгованих коштів внесли до благодійної скриньки.

А в приміщенні християнської церкви «Світло Зорі» студія «Lashroom»  організувала благодійний день краси, де охочі могли зробити стрижку, зачіску та манікюр, пофарбувати брови. День краси став результативним. Він приніс у благодійну скарбничку 4500 гривень.

Загалом же завдяки ярмарку вдалося зібрати 84 236 гривень та 100 євро. А ще до цієї суми додали 25 612 гривень, зібраних жителями сіл Собіщиці, Рудка, Більська Воля, Сопачів на їхніх ярмарках, та 2500 гривень, зібраних в рамках акції «Стрітенська свічка», що була організована вихованцями підліткових клубів. Відтак для лікування хлопчика вдалось зібрати понад 100 000 гривень.

«Ми любимо тебе, Богданчику, і бажаємо швидкого одужання!» – наголошують організатори та учасники благодійної акції.

















 


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024