стрічка

Працівники Луцької клінічної лікарні вакцинувались від коронавірусу

10 Березня 2021, 10:45
Працівники Луцької клінічної лікарні вакцинуються від коронавірусу 858
Працівники Луцької клінічної лікарні вакцинуються від коронавірусу

Щеплення від коронавірусної інфекції 9 березня отримали 44 медпрацівники Луцької клінічної лікарні.

Всього в закладі працює майже 1 400 людей, – розповів Суспільному заступник директора лікарні Віктор Пахарчук.

Зі слів медика, серед охочих щепитися – ті, хто ще не хворіли на COVID-19.

Рішення про імунізацію прийняв лікар Луцької міської клінічної лікарні Андрій Ягенський. Перед вакцинацією його оглянули та виміряли температуру. Вакцина, яку йому вкололи, – «Covishield» виробництва Oxford/AstraZЕneca.

Після цього лікар пів години перебував під наглядом медиків. Після вакцинації почувається добре.

Андрій Ягенський зазначив, що вакцинація є його професійним обов'язком перед колегами та пацієнтами та особистим – перед родиною. Каже: із хворими на COVID-19 безпосередньо не працює.

Вакцину до лікарні привезли у сумці-холодильнику, – розповіла медсестра Галина Дмитерчук. З її слів, взяли кількість доз, відповідно до заявок від людей на вакцинацію. Каже: у вакцині десять доз, тож спершу набирає необхідну дозу для пацієнта, а потому кладе препарат назад у сумку для збереження стабільної температури.

Зі слів медичної сестри, першим закладом, де вакцинували від коронавірусної хвороби, була обласна психіатрична лікарня. Далі щеплюватимуть медиків військового шпиталю. Каже: поки що жодну дозу не утилізували.

Усього на Волині 9 березня працювали дві мобільні бригади з вакцинації від COVID-19, які імунізували понад 100 людей, – повідомив заступник начальника обласного відділу управління охорони здоров’я Валерій Кацаман.

Читайте також: Головна санітарна лікарка Волині вакцинувалася від коронавірусу

Коментар