стрічка

Головна санітарна лікарка Волині вакцинувалася від коронавірусу

09 Березня 2021, 15:42
461

На Волині триває «перша хвиля» вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомляють на сайті Волинського обласного лабораторного центру МОЗ.

Відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцинації, першочергово щеплюють медичних працівників, котрі беруть безпосередню участь у заходах з протидії пандемії коронавірусної хвороби та співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19.

Зокрема, серед працівників ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України», на першому етапі підлягали вакцинації працівники лабораторної ланки з критичним ризиком інфікування під час роботи з патогенним біологічним матеріалом. 08 березня 2021 року щеплення проти COVID-19 отримали лікарі, середній та молодший медичний персонал установи. Вакцинацію пройшла і головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко.

 Вакцинацію проводила мобільна бригада, в складі 4-ох осіб, котра пройшла спеціальну підготовку. Щеплення проводилось вакциною виробництва AstraZeneca (Covishield).

AstraZeneca/Oxford — це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведської компанією AstraZeneca. Вакцина, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), має локальну (торговельну) назву Covishield, схвалена ВООЗ для екстреного застосування Дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

Загалом Волинська область отримала 14 200 доз даної вакцини. Станом на минулий день  в області отримали щеплення вже 543 особи.

Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини. Другу дозу щеплені отримають через 28 днів.

Вакцинування допоможе сформувати імунітет до вірусу, захистить від інфікування чи важкого перебігу хвороби, мінімізує негативні наслідки.

Читайте також: На Волині виявили 62 нових хворих на коронавірус



Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024