стрічка

У Вараші стартувало щеплення від коронавірусу

04 Березня 2021, 20:17
651 Джерело: http://varash-rada.gov.ua/

У місті енергетиків офіційно стартувала імунізація населення від коронавірусу.

До вараських медиків 4 березня завітали заступниця начальника облуправління охорони здоров'я Олена Гандзюк та в.о.директора комунального підприємства «Обласний центр громадського здоров'я» Рівненської обласної ради Людмила Країнська. Про це інформують на сайті мерії.

Олена Гандзюк є координаторкою із вакцинації від COVID-19 в Рівненській області. Буквально вчора їй зробили щеплення вакциною Covishield (Oxford/AstraZenecа) індійського виробництва. У Вараш вона приїхала розповісти про особливості вакцинації та розвіяти міфи.

«Я є прихильницею вакцинації. Із самого початку кампанії заявляла, що буду обов’язково щеплюватися від COVID-19. Тому, як тільки внесли зміни до Дорожньої карти, я одразу виявила бажання вакцинуватися. Вакцина визнана ВООЗ, якісна і безпечна. Під час щеплення відчуття звичайні – як від будь-якої вакцинації. Лише хвилювання. Після вакцинування стан нормальний, побічних реакцій немає», - розповіла вараським медикам пані Олена.Та додала, що на сьогодні в області немає зареєстрованих побічних реакцій після проведення щеплення від COVID-19.

Нагадаємо, 1- го березня Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав Наказ МОЗ №369 «Про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках».

Таким чином дозволено використовувати можливі залишки вакцин публічних та громадських діячів з метою популяризації вакцинації та на підтримку комунікаційної кампанії.

Зауважимо, в,  області вже розпочали роботу п'ять мобільних бригад з вакцинації. Вони сертифіковані та навчені на роботу з вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).

У Вараші вакцинацію проводять сімейні лікарі КНП ВМР «Вараський ЦПМД»

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024