стрічка

На Рівненщині прохачка милостині поцупила десять тисяч гривень

03 Березня 2021, 14:24
744

У Старій Миколаївці затримали дубенчанку за крадіжку десяти тисяч гривень з будинку.

В ізоляторі тимчасового тримання перебуває 30-річна жителька Дубна, причетна до викрадення грошових коштів із помешкання 52-річного жителя села Стара Миколаївка. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Повідомлення про скоєний злочин надійшло на спецлінію 102 другого березня близько 15:00 години. 

На місці події поліцейські з’ясували, що троє жінок  приїхали у село просити «милостиню». Завітали і до одного з господарств, на території якого розташовані два будинки. Спочатку просили харчі та гроші у тещі 52-річного власника обійстя.

А потім 30-річна дубенчанка постукала в двері іншого помешкання. Однак, вони були відчинені. Зловмисниця «оперативно» відшукала у шухляді кошти і заволоділа десятьма тисячами гривень. Чоловік саме був у гаражі, як побачив, що із будинку вийшла невідома та поспіхом зі своїми спільницями попрямувала далі. Потерпілому вдалося наздогнати їх та утримати крадійку, яка намагалася сховати кошти у снігову кучугуру, до приїзду поліцейських. 

Слідчо-оперативна група Дубенського районного відділу поліції задокументувала вчинене кримінальне правопорушення, а 30-річну дубенчанку затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням у помешкання), вирішується питання про повідомлення їй про підозру та обрання запобіжного заходу.

Затримана — багатодітна матір, яка притягувалася до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей. Крім того, раніше судима за майнові злочини.  

26-річна та 21-річна уродженки Дубна та Сарненського району в поле зору правоохоронців не потрапляли. Поліцейські також перевіряють усі трьох на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024