стрічка

У Луцьку відбувся декламаторський конкурс польської поезії та прози

28 Лютого 2021, 10:25
У Луцьку відбувся декламаторський конкурс польської поезії та прози 632
У Луцьку відбувся декламаторський конкурс польської поезії та прози

У Палаці культури міста Луцька відбувся традиційний ХІV декламаторський конкурс польської поезії та прози в рамках «Польсько-українських зустрічей майстрів слова».

Організатори конкурсу – департамент культури міської ради, Центр культури в Любліні й Товариство польської культури на Волині імені Тадеуша Костюшка. Конкурс відбувається під патронатом Луцької міської ради, Генерального консула Республіки Польща у Луцьку та Президента міста Люблін. У конкурсі 27 лютого брали участь 35 учасників. Зокрема, зі Львова, Києва, Тернополя, в тому числі – із Луцька та Волині. Про це йдеться на сайті Луцькради.

Цьогоріч журі конкурсу стали Галина Кажан, актриса, заслужена артистка України, Оксана Тарасюк, вчителька польської мови, Оксана Крамар, магістерка культурології, організаторка культурно-дозвіллєвої роботи територіального центру Луцька, Анжеліка Яновець, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української та іноземної лінгвістики ЛНТУ, Римма Редчук, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри документознавства та інформаційної діяльності Академії рекреаційних технологій і права.

Згідно з положенням конкурсу, учасники читали два твори польської літератури українською, або ж польською мовою.



Читайте такожЛуцька співачка записала пісню на вірш Лесі Українки

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024