стрічка

У Луцьку вшанували політв'язнів та загиблих під час окупації Криму

27 Лютого 2021, 09:42
Сила в єдності: у Луцьку вшанували політв'язнів та загиблих під час окупації Криму 474
Сила в єдності: у Луцьку вшанували політв'язнів та загиблих під час окупації Криму

26 лютого відзначають день спротиву окупації Автономної республіки Крим та міста Севастополь.  

Громадська організація «Кримські татари Волині» за підтримки меджлісу кримськотатарського народу, Волинської держадміністрації, Луцької міської ради,  у цей день провели заходи, присвячені річниці окупації Криму.  Так, у фойє палацу культури Луцька зробили фотовиставку, присвячену  політв'язням, зниклим безвісти, загиблим під час окупації Криму, а також показали фільм «Крим. Зневоднення».

«Ці випробування для того, щоб ми їх витримали. Ми переможемо. На жаль, ціна свободи велика. І цю ціну ми вже платимо впродовж кількох років. На фотокартках ви можете бачити прізвища людей, які її заплатили. Ціна – життя наших героїв», – прокоментував заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт.

«Інтоксикація диктаторськими режимами не може бути вічною», – додав він.

Підтримати кримських татар зібралося чимало людей: були вчителі зі шкіл, молодь та представники військових кафедр.

Голова ГО «Кримські татари Волині» Сервер Зейнідінов висловив подяку від імені свого народу, а також підняв проблему нестачі води на рідному пів острові, яку детальніше розповідали у спеціально підготовленому фільмі.

«Народність – це етнос, а нація йому не дана, а задана. Ми, українці і татари, живемо на прекрасній землі, але недосформовані як нація. Частина нас хоче бути росіянами, а частина говорить: «Яка різниця». І це було причиною нашої слабості, через яку ми втратили Крим. Сила в єдності, зокрема в єдності з кримськими татарами. Слава Україні!», – прокоментував один із відвідувачів виставки.



Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024