стрічка

Рівненщина: освітяни-посадовці розтратили субвенцію

25 Лютого 2021, 17:33
496

Понад два мільйони збитків завдали посадовці відділу освіти громадам Корецького району.

Злочинну діяльність службових осіб, причетних до незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, слідчі слідчого управління за оперативного супроводу працівників управління стратегічних розслідувань і процесуального керівництва прокуратури в Рівненській області задокументували у грудні 2019 року. Про це 25 лютого повідомили в пресслужбі поліції Рівненщини.

У рамках досудового розслідування слідчі встановили, що посадові особи відділу освіти неналежно поставилися до виконання своїх службових обов’язків щодо розпорядження коштами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти послуг з доступу до Інтернету закладів освіти. Внаслідок закупівлі мережевого обладнання та послуг із підключення до мережі Інтернет закладів освіти за завищеними цінами інтересам держави та територіальним громадам Рівненської області завдали збитків на загальну суму 2,28 мільйона гривень.

За результатами проведеного ряду санкціонованих обшуків на території Корецького району та у Рівному правоохоронці виявили та вилучили речові докази, зокрема документацію, що має значення для розслідування кримінального провадження.

Наразі поліцейські встановили причетність трьох посадових осіб до вчинення протиправних діянь. Двом із них повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 367 Кримінального кодексу України, а матеріали кримінального провадження відносно ще одного обвинуваченого за аналогічною статтею скерували до суду.

Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваним та обвинуваченому – обмеження волі на строк до трьох років із з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування щодо інших причетних осіб триває.

Читайте також: Три нічні пожежі на Костопільщині розслідують, як підпал

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024