стрічка

Лише половина лучан користуються е-квитками у громадському транспорті

25 Лютого 2021, 19:26
Фото ілюстративне 444
Фото ілюстративне

З грудня 2019 року у Луцьку запровадили оплату проїзду в громадському транспорті лише за допомогою системи електронного квитка.

При цьому тільки 51,8% лучан користується системою безготівкової оплати проїзду. Кількість транзакцій у 2020 році склала 11,2 мільйона проплат за допомогою звичайних не персоніфікованих карток, 7 мільйонів – за допомогою пільгових квитків, 2,6 мільйона – учнівські та студентські квитки та за допомогою мобільного QR-коду – 845 тисяч гривень. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Вартість картки електронного квитка у Луцьку є однією з найнижчих у порівнянні з іншими містами України.

«Безумовно, є речі, які необхідно допрацювати. Ми з цим погоджуємося, і працюємо над цим. Однак, Луцьк є першим і єдиним містом, де впроваджено безготівкову оплату проїзду. Так, частина готівки досі зберігається, і ми активно працюємо над тим, щоб її викорінити. Чому? Тому що, якщо дозволимо платити готівкою — ніколи не знатимемо реальних обсягів перевезень, які здійснюються у місті, кількість пільговиків та інше.

Якщо ми не матимемо об’єктивних даних про перевезення, ми не зможемо сформувати об’єктивну думку про обґрунтованість чи необґрунтованість того чи іншого тарифу. Планові доходи після впровадження електронного квитка на Луцькому підприємстві електротранспорту мають збільшитись на 8 мільйонів гривень. Ми не знаємо поки точну суму, проте, однозначно, у порівнянні з 2019 роком, коли у нас не було системи АСОП, ці доходи збільшаться.

При цьому, на відміну від багатьох інших міст, на впровадження системи АСОП з міського бюджету не було витрачено ні копійки. Я вважаю, що ми досить вдало реалізували цю ініціативу, не без нюансів, проте ми вдосконалимо систему до стану, в якому вона буде прикладом для інших міст», – розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Читайте також: На Волині зробили перше щеплення від коронавірусу

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024