стрічка

На Волині побільшало хворих на коронавірус та гострі распіраторні захворювання

25 Лютого 2021, 17:48
574

Протягом останнього тижня на Волині захворюваність гострими респіраторними інфекціями, в тому числі на коронавірусну інфекцію, збільшилась на 12% і становить понад 4,7 тисячі осіб проти 3,2 тисячі попереднього тижня.   

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Продовжує зберігатись тенденція до росту захворюваності серед дитячого населення і становить 48% (понад 2 тисячі) від загальної кількості постраждалих проти 46% попереднього тижня. Така ситуація пояснюється перебуванням дітей в організованих колективах (становлять 72% від всіх захворілих дітей).

Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (88%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло близько 97 тисяч волинян, що на 10% менше минулого епідсезону, це 9% населення області.

З початку епідсезону на Волині проти грипу вакцинували понад 2,6 тисячі осіб, із них 56% – це особи із групи ризику  (персонал медичних закладів, діти віком від 6 місяців до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Протягом останнього тижня у більшості регіонів України інтенсивність епідемічного процесу ГРВІ, зокрема коронавірусної інфекції, була на низькому рівні, за винятком Запорізької, Тернопільської, Житомирської, Луганської, Закарпатської, Донецької (середній рівень) та Івано-Франківської (високий рівень) областей.

Інтенсивний показник захворюваності становить 449 на 100 тисяч населення, що на 7% менше епідемічного порогу, розрахованого для України. Летальних випадків внаслідок грипу не зареєстрували. За результатами вірусологічних досліджень зразків матеріалів від пацієнтів із грипоподібними захворюваннями (ГПЗ) та тяжкими гострими респіраторними інфекціями (ТГРІ) встановили циркуляцію інших вірусів респіраторної групи.

На Волині епідемічна ситуація повторює загальнодержавні тенденції. Інтенсивний показник становить 457 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 2%). Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано на жодній адміністративній території, в загальному по області він нижчий від розрахункового на 20%. Вищі від середньообласного показники захворюваності у місті Луцьку (1024 на 100 тисяч населення), Луцькому (462), Ківерцівському (467) та Горохівському (460) районах.

Читайте також: В Україні виявили 8 147 нових хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024