стрічка

Коли у Рожищі може запрацювати амбулаторія № 2

25 Лютого 2021, 16:00
477

Будівлю на вулиці Мазепи, 108а у Рожищі проінспектували експерти з області. У відремонтованому приміщенні має запрацювати амбулаторія № 2.

Нещодавно на місце виїхали керівник обласного управління капітального будівництва Іван Корчук та заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук. Про це повідомляє кореспондент Район.Рожище.

Нагадаємо, у власність Рожищенської громади хочуть повернути великий майновий комплекс, до якого входить й капітально відремонтоване приміщення за близько шість мільйонів гривень, яке готували для місцевого центру первинної медико-санітарної допомоги. Нині приміщення разом із землею знаходиться у користуванні на правах господарського відання комунального підприємства «Райтеплобуд».

Як зазначила заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук, для неї не зрозуміло, чому так довго вирішують питання власності цього приміщення. За словами жінки, медзаклад сам зароблятиме гроші, які виплачуватиме Національна служба здоров'я України, місцевій владі залишиться лише оплачувати комунальні платежі.

Чиновниця відзначає комфортні умови, які тут облаштували для пацієнтів та лікарів, та впевнена, що приміщення не повинно стояти пусткою. 

Керівник обласного управління капітального будівництва Іван Корчук каже, що усі роботи на об'єкті виконали згідно з проєктом. На місці працював інспектор Державної архітектурно-будівельної інспекції. Вже найближчим часом має надійти сертифікат готовності об’єкта. Тоді приміщення зможуть передати балансоутримувачу – комунальному підприємству «Райтеплобуд».

Як пояснює посадовець, центр ПМСД зможе орендувати приміщення у комунального підприємства. Коли будівлю здадуть в експлуатацію, лікарі матимуть змогу там приймати пацієнтів.

Якщо ж громада вирішить забрати майновий комплекс у комунальну власність, зможе розпоряджатися ним сама.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024