стрічка

У приймальному відділенні Любомльської лікарні встановлять комп’ютерний томограф

25 Лютого 2021, 10:30
378

Новий комп’ютерний томограф встановлять днями у приймальному відділенні Любомльського територіального медичного об'єднання.

Про це стало відомо під час робочої поїздки заступника голови облдержадміністрації Олександра Троханенка на Любомльщину 23 лютого. Про це повідомляють на сайті Волинської облдержадміністрації.

Зокрема, Олександр Троханенко за дорученням голови ОДА Юрія Погуляйка оглянув реконструйоване приймальне відділення Любомльської лікарні та вручив головному лікарю медзакладу Володимиру Дибелю документи на обладнання, що незабаром тут встановлять.

Нагадаємо, реконструкції семи приймальних відділень в області, серед яких і Любомльське ТМО, відбуваються в рамках національної програми «Велике будівництво». Зокрема, передбачено будівництво сучасних приймальних відділень європейського зразка в усіх опорних лікарнях Волині, у тому числі – придбання комп’ютерного томографа.

Нині будівельні роботи з реконструкції приймального відділення Любомльського ТМО вже завершені. Вартість реконструкції – 6,2 мільйона гривень, загальна площа відділення понад 600 метрів квадратних. Тож очікують комп’ютерний томограф, придбаний за державні кошти, централізовано через Міністерство охорони здоров’я України.

Наявність такого обладнання дуже очікують лікарі, адже це дасть можливість проводити якіснішу та точнішу діагностику, а окрім цього дозволить підписати із НСЗУ договір на надання більшої кількості послуг, необхідних місцевому населенню.

Так, заступник очільника області оглянув проведені роботи та ознайомився із роботою закладу. Слід зазначити, що Любомльське ТМО визначено однією із лікарень, що надають допомогу хворим на COVID-19.

Читайте також: Що варто покласти у домашню аптечку: поради любомльської лікарки











 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024