стрічка

Депутати Луцькради не підтримали звернення щодо перегляду справи Стерненка

24 Лютого 2021, 19:57
Депутати Луцькради не підтримали звернення до президента щодо перегляду справи Стерненка 387
Депутати Луцькради не підтримали звернення до президента щодо перегляду справи Стерненка

У Луцькій міській раді запропонували подати звернення до Президента України про об'єктивний та неупереджений розгляд справи щодо нещодавно засудженого активіста та колишнього очільника одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка.

Про це говорили під час сесії Луцької міської ради 24 лютого.

Зі зверненням виступила депутатка Алла Доманська, але міський голова Ігор Поліщук зауважив, що Президент і судова гілка влади – незалежні.

За рішення звернутися до Президента Володимира Зеленського проголосували 17 депутатів із 42, тож відповідне рішення Луцькрада не прийняла.

Нагадаємо, на підтримку несправедливо засудженого активіста у Луцьку відбулася мирна акція протесту.

Нагадаємо, 23 лютого, Приморський райсуд Одеси відправив за ґрати з конфіскацією половина майна громадського активіста Сергія Стерненка. Його обвинуватили у викраденні громадянина Сергія Щербіча з метою заволодіння його коштами на суму 300 гривень.

Ще у 2015 році в Одесі вдома у Стерненка провели обшук, під час якого активіст добровільно віддав правоохоронцям пневматичну зброю, колекційний ніж та стартовий (шумовий) пістолет. Слідчі дії проводили на підставі заяви Щербіча про викрадення. Після обшуку Стерненку повідомили про підозру у викраденні з метою заволодіння коштами та відправили до СІЗО, з якого він згодом вийшов під заставу.

Згодом активіста звинуватили ще й у незаконному зберіганні зброї. Проти Стерненка заведено декілька кримінальних справ. Одна з них стосується факту смертельного поранення людини, що скоїла напад на Стерненка - Івана Кузнєцова.

Читайте також: Як у Луцьку пройшла акція на підтримку Стерненка

Коментар