стрічка

У вихідні на Чебенях збирається до 300 рибалок

24 Лютого 2021, 10:50
870

На річці Стир, в урочищі Чебені, провели заходи щодо запобігання незаконному рибальству.

З 20 по 21 лютого провели рибоохоронні рейди на заплаві річки Стир, в урочищі Чебені, Рожищенської територіальної громади. Про це повідомили у пресслужбі Волинського рибоохоронного патруля.

Оскільки у вихідні на водоймі зібралось чимало рибалок, зокрема 20 лютого – близько 300 рибалок, наступного дня – 270, рибоохоронці здійснювали превентивні заходи для запобігання порушенням. З рибалками провели профілактичні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства і техніки безпеки на льоду.

При опитуванні любителів-рибалок встановили, що на риболовлю на Чебені приїздять з Горохівської, Володимир-Волинської громад, з міста Луцьк та з інших громад Волинської області.

Рибалкам нагадали, що любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Нагадали, що пункт 4.7 Правил рибальства передбачає, що застосування живої насадки-живця на рибальських снастях дозволяється з-поміж тих видів риб,  які не перелічені в додатку правил.

В ході рибоохоронної роботи не виявили перевищення добової норми вилову рибалками (понад три кілограми) або грубих порушень. В ході роботи викрили два порушення правил рибальства на зимувальній ямі. На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за частиною 3 статті 85 Адміністративного кодексу. Також з чоловіками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути обережними на льоду. Також нагадують, що в Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: з 1 листопада 2020 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов риби у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2021 року. А з 1 грудня 2020 року заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Ця заборона триватиме до 31 березня.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024