стрічка

На Волині з’явиться новий туристичний маршрут

22 Лютого 2021, 18:25
Тунель кохання у Клевані 923
Тунель кохання у Клевані

Новий туристичний маршрут пролягатиме через населені пункти двох областей.

Історико-культурний екомаршрут «Волинський спадок» матиме протяжність близько 150 кілометрів. Пролягатиме територіями чотирьох суміжних громад Волинської та Рівненської областей, зокрема – через Олику, Цумань, Клевань, Деражне, Білів, Пересопницю. Про це інформують організатори проєкту – «Волинська фундація» у партнерстві з «Українською природоохоронною групою». Та реалізується завдяки підтримці «Українського культурного фонду».

«Волинський спадок» прокладуть за міжнародними стандартами ознакування. До маршруту входитимуть різноманітні пам’ятки історії, культури та архітектури, а також об’єкти природо-заповідного фонду.

«Замки, храми, древні городища, національні парки та заповідні урочища – все це і є волинський спадок, який нам залишили предки. А наше завдання його зберегти та привернути увагу широкого кола громадськості. Туристи незабаром можуть обирати не лише відвідування якогось окремого цікавого об'єкта, а планувати різнопланові мандрівки, обираючи власний відрізок маршруту», – розповів керівник проекту Павло Данильчук.

Організатори сподіваються, що відкриття маршруту за підтримки УКФ створить новий якісний продукт. Він сприятиме популяризації збереження історико-культурної спадщини та природи Волині, допомагатиме місцевим громадам та приватним ініціативам розвивати локальні туристичні ініціативи, будувати нові партнерства та втілювати спільні ідеї.

Відкриття та презентація маршруту «Волинський спадок» планується на початку літа.

Читайте також: У Рівному пластуни посвятили прапор юнацького 33-го куреня імені Уласа Самчука

1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024