стрічка

Житель Локачинщини зберігав вдома небезпечну бомбу

21 Лютого 2021, 10:09
Фото ілюстративне 650
Фото ілюстративне

Судили жителя Локачинщини, який зберігав бомбу у себе вдома. 

Про це йдеться у вироку районного суду.

На початку жовтня 2020 року, чоловік привласнив знайдену вибухову речовину, а саме осколково-фугасну бомбу до 90 мм бомбомета, яку приніс додому і незаконно її зберігав. 

15 жовтня поліцейські виявили та вилучили бомбу, а тоді – знищили її, адже та є дуже небезпечною.

Таким чином, обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 263 КК України, а саме придбання, носіння та зберігання вибухових речовин без передбаченого законом дозволу.

Читайте також: На Локачинщині впіймали нетверезого керманича без прав.

У судовому засіданні свою вину визнав повністю. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати, зазначив, що шкодує про вчинене.

Чоловіка визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 КК України, та призначили йому покарання у вигляді позбавлення волі на три роки.

Читайте також: У Замличах нетверезий чоловік в'їхав в огорожу.

На підставі частини 1 статті 75 КК України його звільнили від відбування призначеного йому покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю один рік не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки. 

Підсудний сплатить у дохід держави судові витрати, пов`язані з проведенням судової вибухотехнічної експертизи, у розмірі 5 230 гривень. 

Читайте також:

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024